Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Polaznici 23. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić u posjetu Koprivnici

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” danas, u petak, posjetili su Koprivnicu u sklopu studijskog putovanja.

U Gradskoj upravi polaznike su ugostili zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika. Prilikom posjeta gradu vojnici su upoznati s kulturnom baštinom i poviješću Koprivnice, gospodarstvom, razvojem i ulaganjem u odgoj i obrazovanje te velikom brigom o zaštiti okoliša.

Iz Grada su poručili kako 23. naraštaj Ratne škole broji 17 polaznika od kojih je osam iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, dvoje iz Sjeverne Makedonije, dvoje iz Bosne i Hercegovine te po jedan polaznik iz Slovenije i Crne Gore, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Hrvatske vatrogasne zajednice, a predvodili su ih brigadir Mijo Kožić i pukovnica Jasna Đivan Perković.

Dodajmo kako je Ratnu školu Ban Josip Jelačić ustrojio Franjo Tuđman 25. lipnja 1998. godine kao najvišu vojnu školu u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva.

zatvori