Subota, 12. listopada 2024.

FOTO: KOPRIVNIČKI GODIŠNJAK Predstavljeno je 17. izdanje koprivničkog biltena

U Inkubatoru kreativnih industrija danas je predstavljeno 17. izdanje Koprivničkog godišnjaka – informativnog biltena koji Gradska uprava izdaje svake godine u povodu Dana grada.

U njemu se, već tradicionalno, nalazi ono najvažnije i najljepše što se u Koprivnici događalo protekle godine. Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na početku je zahvalio svima koji su unazad dva mjeseca radili na ovom izdanju godišnjaka, ali i onima koji su svojim radom doprinijeli tome da se ima s čim popuniti njegov sadržaj.

– Iz godine u godinu se pokazuje da je godišnjak premali i da trebamo razmišljati o novim stranicama. Iako nas je zatekla situacija s koronavirusom, uspjeli smo iznijeti neke projekte koji su u prvom valu korona-krize izgledali nešto što će ostati samo san. Tu mislim na novi vrtić u Starigradu, obnovu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, 13 kilometara duge ceste u našim prigradskim naseljima i ostalo – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Godišnjak je tiskan u nešto više od 12.000 primjeraka na 124 stranice. Ove je godine novitet jedan umetak edukativnog karaktera koji će pomoći građanima da i dalje pravilno razvrstavaju otpad. Urednica već treću godinu zaredom je Ivana Ledinski Cvetković, a za distribuciju koja počinje sutra, zadužena je Hrvatska pošta.

Koprivnica se u ovom izdanju pohvalila da je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj gdje se danas odvojeno prikuplja više od 50 posto otpada, ali i da je ušla u najveći europski infrastrukturni projekt u povijesti Koprivničko-križevačke županije. Radi se o Aglomeraciji koprivničkih voda gdje će u Koprivnicu i okolne općine doći kilometri nove vodovodne i kalizacijske mreže.

U biltenu se ujedno prezentira i to da se Koprivnica nalazi u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju europskih sredstava.

Najveći partner Grada Koprivnice u provedbi ovog projekta i nekih drugih programa koji će se održati u povodu Dana grada je Komunalac.

– Hvala svima na suradnji u ovih godinu dana, puno toga ostaje iza nas, puno toga smo u ovoj krizi naučili, ali mislim da smo stvorili jedne dobre i snažne temelje zahvaljujući kojima možemo biti ponosni na ovaj grad i građane – zaključio je koprivnički gradonačelnik.

Koprivnički godišnjak od sutra će biti dostupan na ovoj stranici.

Slušaj uživo
zatvori