Nedjelja, 13. listopada 2024.

Enter Koprivnica organizira događaj ‘ICT meets the ARTS’ u kojem će na jednom mjestu spojiti tehnologiju i umjetnost

Ovaj jednodnevni festival “spajanja nespojivog” povezat će IT i umjetnički sektor. Jesu li interdisciplinarne suradnje rijetkost? Koje dobrobiti proizlaze iz tih suradnji? Na koji ih način potaknuti te zašto su važne za povećanje inovativnosti jednog i drugog sektora odgovorit će gosti događanja “ICT meets the ARTS”.

Prepoznalo se da su umjetnički i kreativni procesi začetnici inovacija, pogotovo u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama koje imaju dodirnu točku u mnogim područjima s umjetničkim procesima. “ICT meets the ARTS” događaj namijenjen je svima koje zanima gaming, glazba, digitalizacija, inovacije te stvaranje dodatne vrijednosti proizvodima ili uslugama.

Filmski genijalci Luka Hrgović i Dino Julius predstavit će film “Slice of Life”, techno diva iz Osijeka Insolate ispričat će svoju priču o tome kako je postala najbolja hrvatska DJ-ica, organizatorica TRAUM festivala te kako se našla i snašla u poduzetništvu. Što je gaming, a što game development i zbog čega je to jedna od najjačih industrija današnjice prezentirat će Aleksandar Gavrilović ispred Gamechuck studija za izradu video igara, dok će inženjer elektrotehnike Tomislav Buljubašić pokazati kako je umjetnost utjecala na osnivače velikih tehnoloških kompanija te po čemu su slični umjetnički i IT projekti.

– Tehnologija je ključan dio moje glazbe od samih početaka pa ne gledam na nju kao dodatak koji je sad potrebno integrirati naknadno, već je integralni dio moga rada od samih početaka. Ne bi mogla stvarati svoju muziku, editirati tuđu, plasirati (promovirati) muziku niti ju izdavati te nikoga podučavati pa tako i pronalaziti nove talente bez IT alata kojima se služim svaki dan. Kako sam sve uspjela spojiti u jednu cjelinu i stvoriti pomoću tehnologije i umjetnosti jedan funkcionalni business ekosistem poslušajte na mom predavanju za “ICT meets ARTS” – poručila je Insolate.

Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje. Cijeli događaj bit će moguće pratiti i putem Youtube kanala Enter Koprivnica, 13. studenog od 10 sati.

Projekt RegionArts (Enhancing SME growth by intergration of Artists in ICT projects) je financiran preko INTERREG EUROPE programa. U projektu sudjeluje osam partnera iz sedam zemalja, a vrijednost projekta iznosi 1.635.670 eura.

Slušaj uživo
zatvori