Nedjelja, 13. listopada 2024.

Dvojica 42-godišnjaka kamionom maznula robu i oštetila tvrtku za gotovo milijun kuna

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 42-godišnjaka s koprivničkog i šireg đurđevačkog područja zbog sumnje u pronevjeru, prikrivanje i povredu tajnosti postupka.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, sumnja se da je prvoosumnjičeni više puta od srpnja ove godine kao vozač u obrtu s kojim je tvrtka iz Koprivničko-križevačke županije sklopila ugovor o prijevozu robe, preuzeo ambalažu na dvije lokacije u Hrvatskoj. On ju nije dovezao u skladište tvrtke, već ju je protupravno prisvojio te, uz prethodni dogovor, dostavio drugoosumnjičenom, a koji je znao da je roba pribavljena kaznenim djelom. Time je ovaj dvojac tvrtku oštetio za 915.940 kuna.

Također, sumnja se da je drugoosumnjičeni u grupi na društvenoj mreži objavio fotografije dokumenata koji su mu izdani od nadležne policijske postaje i suda u tijeku kriminalističkog istraživanja, iako je bio upozoren na tajnost izvida, piše u policijskom izvješću.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, protiv dvojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, piše u policijskom izvješću.

Slušaj uživo
zatvori