Srijeda, 16. listopada 2024.

DJEČJI VRTIĆ ‘SMIJEŠAK’ Kroz izazove sa smiješkom!

Proglašenje pandemije koronavirusa uvelike je utjecalo na cjelokupno društvo i sve djelatnosti, pa tako i na rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Usprkos tome, u “Smiješku” je godina bila zanimljiva, dinamična i poticajna.

Vođeni načelima Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje, kao i kurikulumom vrtića, nastojalo se za djecu osigurati poticajno i sigurno okruženje u koje će djeca s radošću dolaziti i u kojem će se maksimalno uvažavati osobnost svakog pojedinog djeteta uz praćenje njegovih potreba te omogućiti razvoj individualnih kompetencija.
Razvojne zadaće ostvarivale su se kroz sklopove aktivnosti i projekte proizašle prvenstveno iz interesa djece, a nadopunjavali su se, kao i svake godine, angažiranim uključivanjem u aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Najveće priznanje i motivacija za daljnji rad odgojiteljicama su zadovoljna i radosna djeca koja svakodnevno s osmijehom dolaze u svoj vrtić. Uz kvalitetnu podršku i suradnju s Gradom Koprivnicom, gradskim ustanovama i pojedincima te uz njegovanje partnerstva s roditeljima, DV “Smiješak” spreman je i ubuduće odgovoriti na sve izazove ovih zahtjevnih vremena.

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

Slušaj uživo
zatvori