Petak, 27. rujna 2024.

BRIGA O NAJMLAĐIMA Objekt Jabučica čeka svoje male stanare

Novoizgrađeni objekt Jabučica koji će djelovati u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica uskoro će postati mjesto igre, smijeha, veselja i druženja za 60 koprivničkih mališana.

Tri odgojne skupine, od kojih jedna jaslička i dvije vrtićke, već bi ove godine trebale početi s odgojno-obrazovni programom.

Zgrada novog vrtića u prigradskom naselju Starigrad obuhvaćat će tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama.

Riječ je o projektu vrijednom 8,4 milijuna kuna sufinanciranom sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U sklopu vrtića bit će uređeno i vanjsko igralište kao i prostor.

Novi vrtić izgrađen je u cilju podizanja obrazovnih kapaciteta i standarda te razvijanja društvenog života u prigradskom naselju Starigrad. Cilj je također bio dodatna uključenost djece u predškolski program koji trenutno ne postoji u naselju. Navedenim projektom se Grad Koprivnica približava Barcelonskim ciljevima o uključenosti u vrtić.

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka

Slušaj uživo
zatvori