Petak, 26. travnja 2024.

Aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru: Zastupnik Darko Sobota postavio pitanje ministru hrvatskih branitelja

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota na ovotjednoj četvrtoj sjednici Hrvatskog sabora postavio je pitanje potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu.

Pitanje se odnosilo na natječaje za projekte udruga branitelja iz Domovinskoga rata koji su tijekom pandemije koronavirusa te zbog potresa u Zagrebu obustavljeni i preusmjereni.

– S obzirom na to da resorno ministarstvo provodi natječaje za projekte i programe braniteljskih udruga, a kako je ove godine odustalo od provođenja i sufinanciranja takvih programa i projekta, zbog sveukupne situacije s pandemijom koronavirusa, zanima me kako je do sada tekla provedba tih projekta i koje su aktivnosti sufinancirane? – pitao je zastupnik Darko Sobota.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uvodno je naglasio kako je ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo navedene natječaje i u 2020. godini, no zbog pandemije i potresa sredstva su prenamijenjena.

– Sva sredstva preusmjerena su za psihosocijalno i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja branitelja iz Domovinskoga rata i njihovih obitelji, s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije i potresa na braniteljsku populaciju i njihove obitelji. Putem Javnog natječaja koji smo raspisali, 98 udruga iz Domovinskoga rata dobilo je sredstva za 124 programa i aktivnosti vrijedne 8,5 milijuna kuna – odgovorio je Medved.

zatvori