Petak, 26. travnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola Starigrad odlazi vodećoj Dravi, Močile na domaćem terenu dočekuju Prugovac

Još su samo dva kola ostala do završetka jesenskog dijela Druge županijske nogometne lige.

Uz preostala dva kola, županijski drugoligaši moraju još odigrati i prvo prvenstveno kolo koje se trebalo igrati krajem kolovoza, a koje je odgođeno zbog epidemije koronavirusa.

Situacija na tablici poprilično se iskristalizirala pa je tako Drava iz Podravskih Sesveta gotovo sigurno jesenski prvak lige. Samo bi čudo bilo potrebno da Močile, koje su najvjerniji Dravin pratitelj, nadoknade sedam bodova zaostatka te se bodovno izjednače s njom.

Što se tiče donjeg dijela prvenstvene ljestvice, tu je također situacija poprilično jasna. Reka do sada u 10 odigranih susreta nije uspjela skupiti ni bod, što ne čudi s obzirom na to da imaju gol razliku od čak minus 68 golova. Reka je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigla tek šest golova, a primila je čak 74.

Na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici nalazi se Hrvatski bojovnik s pet sakupljenih bodova, a ispred njega su Gornja Rijeka i bregovska Mladost s po 10 sakupljenih bodova.

Ovog vikenda očekuje nas pregršt zanimljivih susreta. Kolo se otvara subotnjom utakmicom Močila i Prugovca. Močile su trenutno druge na prvenstvenoj ljestvici s 21 bodom, dok se Prugovac nalazi na četvrtom mjestu s 19 bodova, tako da će ovaj dvoboj izravno odlučivati o samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju. U derbiju kola prvoplasirana Drava na domaćem terenu dočekuje Starigrad, trenutno treću momčad lige.

Omladinac će na domaćem terenu protiv Gošk-a probati isprati gorak okus poraza iz prošlog kola. Bolji od Omladinca prošle nedjelje bio je Podravec kojem je to bila prva pobjeda nakon tri poraza.

U Mokricama Miholećkim igra se derbi začelja ljestvice. Pretposljednjem Hrvatskom bojovniku dolazi posljednje plasirana Reka. S obzirom na to da je Reka ove godine uvjerljivo najgora momčad u prvenstvu što dokazuje i utakmica prošlog kola kada je Reka u gostima izgubila s čak 16:0 od Prugovca. Sve osim pobjede domaćina bilo bi ravno čudu.

Mladost iz Koprivničkih Bregi na domaćem terenu dočekuje Gornju Rijeku. Obje momčadi imaju sakupljenih 10 bodova te će ovo biti izravni dvoboj za odmak od dna prvenstvene ljestvice.

Podravec ove nedjelje gostuje u Goli kod Fugaplasta. Obje momčadi u prošlom su kolu slavile nakon podužeg razdoblja bez bodova tako da će zasigurno dati sve od sebe da i u ovom kolu potvrde prošlotjednu dobru igru.

Čvrstec će na domaćem terenu ugostiti Rudar iz Glogovca. Rudar je prošlog tjedna igrao s vodećom Dravom. Glogovčani su pokazali lijep nogomet, no Drava je jednostavno bila previše jaka te je pobijedila s 2:3. S druge pak strane, Čvrstec je također izgubio i to od Goška. Utakmica je završila rezultatom 4:2.


Raspored 12. kola Druge županijske nogometne lige: 

15.11.2020 14:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Reka
14.11.2020 14:00 Koprivnica NK Močile – NK Prugovac SUBOTA
15.11.2020 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost (KB) – NK Gornja Rijeka
15.11.2020 14:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Starigrad
15.11.2020 14:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Rudar (G)
15.11.2020 14:00 Herešin NK Omladinac – NK Gošk
15.11.2020 14:00 Gola NK Fugaplast – NK Podravec


Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori