Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi Bratstva i Borca, Molvarci gostuju kod Viktorije

Iza nas je već devet kola županijskog nogometa, a prošlog vikenda klubovi su mirovali zbog blagdana Svih svetih.

Sada se momčadi vraćaju na terene diljem županije i očekuje nas bogat sportski vikend. Odlične utakmice neće pratiti gledatelji zbog epidemije koronavirusa.

U susretima Prve županijske nogometne lige izdvaja se ogled Bratstva i Borca. Drugoplasirani domaćin dočekat će četvrtoplasirane Jembrovčane koji kaskaju sedam bodova. Mogu li igrači Borca zaustaviti Hajdića, Sljepčevića i ekipu te smanjiti bodovni zaostatak na četiri boda, tek ćemo saznati. Ako upišu poraz, možda će i izgubiti borbu za titulu, ali ova godina je toliko nepredvidiva da je jako teško govoriti o bilo čemu, pa tako i o pobjedniku prvenstva.

Vodeća Sloga još ne zna za poraz i ovog će vikenda na noge Mladosti. U Sigecu nije lako gostovati, do sada je tome pridonosila i publika, možda će bez nje domaći imati slabiji vjetar u leđa. Mladost dočekuje najteži mogući protivnik. Sloga je veliki favorit, ali nešto će se pitati i domaćina koji je trenutno devetoplasirana ekipa lige.
Panonija će biti domaćin Lipi iz Hlebina. Peterančani su krenuli dobro pa stali te su sada tek 11. Lipa dobro plovi i peta je momčad na tablici. Osvojila je 16 bodova što je sedam više od njihovog suparnika.

Tomislav Radnik u Svetom Ivanu Žabnu dočekuje Žutu podmornicu, ekipu Miklinovca. Mikli je u posljednjem odigranom kolu upisao prvu pobjedu nad Mladosti Sigetec pa im tako ova stanka nije baš najbolje sjela. Mogu li u pozitivnom tonu nastaviti i dalje, te se iz Žabna vratiti barem neporaženi, veliko je pitanje.

Kalinovčani muku muče ovo prvenstvo i nikako da upišu barem bod. Sada im na domaći teren dolazi Osvit koji ima šest osvojenih bodova i 13. je na tablici. Tako da će ovo biti derbi začelja. Osvit bi eventualnom pobjedom možda preskočio Miklinovec ili Panoniju u slučaju njihovih negativnih ishoda, dok bi Kalinovac dobio kakvu takvu nadu da sezona nije skroz izgubljena.

Vojakovčani u svome jatu dočekuju trećeplasirane Molvarce, koji su favoriti, ali Viktorija je poznata kao jak domaćin. Posljednji par čine novigradska Drava i Prekodravac. Gosti iz Prekodravlja na gostovanje dolaze s 10. pozicije dok je domaćin sedmi. Razlika je samo dva boda pa u slučaju pobjede Prekodravci preskaču Dravaše.


Raspored 11. kola Prve županijske nogometne lige:

08.11.2020 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Borac
08.11.2020 14:00 Peteranec NK Panonija – NK Lipa
08.11.2020 14:00 Sigetec NK Mladost (S) – NK Sloga
08.11.2020 14:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Miklinovec
08.11.2020 14:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Osvit
08.11.2020 14:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Mladost Molve
08.11.2020 14:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Prekodravac


Tablica Prve županijske nogometne lige:

 

zatvori