Petak, 3. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Borac veliki favorit protiv Kalinovca, Miklinovcu dolazi drugoplasirano Bratstvo

Ovog vikenda na redu je 12. kolo Prve županijske nogometne lige, ujedno i pretposljednje prije zimske stanke za županijske prvoligaše.

U prošlome kolu, derbi Bratstva i Borca pripao je gostima iz Imbriovca. Bratstvo je sada malo izgubilo korak za jurećim susjedima iz Ivanca koji opako gaze prema naslovu jesenskog prvaka. Sloga je u prošlom kolu svladala Mladost iz Sigeca s 2:5, a sada joj u goste dolazi ekipa Tomislav Radnika koja se nalazi na šestom mjestu. U prošlome kolu nisu odigrali svoju utakmicu s Miklinovcom.

Borac će kod kuće dočekati zahuktali i posljednji Kalinovac koji ne izgleda dobro. Ekipa je upitne kvalitete te bi se mučila čak i u nižem rangu. Kalinovčani se na zimu moraju opako pojačati kako bi izbjegli ispadanje. Borac će nošen pobjedom u derbiju biti veliki favorit i njihova pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Peta Lipa će kod kuće ugostiti devetoplasirani Prekodravac. Hlebinačani su u prošlome kolu slavili u gostima kod Panonije nošeni odličnim Hrvojem Bačijem, dok su Prekodravci kod Novigraca uzeli jedan bod, odigravši remi 1:1.

Molvarci su u prošlome kolu došli do boda u Vojakovcu i smjestili su se na treće mjesto poretka s 22 boda. Ovog vikenda na Krbuljin stiže novigradska Drava. Dravaši su pak osmi u poretku s 13 osvojenih bodova.

Osvit će u nedjelju u svom jutarnjem terminu dočekati Vojakovčane. Đelekovčani su u prošlome kolu zabili devet komada Kalinovčanima uz hattrick Maria Krištofića. Sada žele nastaviti dobar niz kod kuće te uhvatiti Sigećane i Ždalčane, koji im bježe bod, odnosno dva.

Žuta podmornica” će nakon prošlotjedne stanke kod kuće dočekati Bratstvo. Kunovčani su porazom od Borca ostali na drugom mjestu, ali im se povećao zaostatak za Ivančanima. Miklinovec je pak predzadnji sa sedam bodova, ali i utakmicom manje.

Derbi začelja igrat će se u Peterancu. Domaća Panonija koja je 12. dočekuje desetoplasiranu ekipu Mladosti iz Sigeca. Gosti će u Peteranec doći s dva boda prednosti pa bi bili zadovoljni i s remijem, kojim bi očuvali prednost na tablici.


Raspored 12. kola Prve županijske nogometne lige:

14.11.2020 14:00 Molve NK Mladost Molve – NK Drava (NP)
14.11.2020 14:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Bratstvo
15.11.2020 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Viktorija
15.11.2020 14:00 Hlebine NK Lipa – NK Prekodravac
15.11.2020 14:00 Imbriovec NK Borac – NK Kalinovac
15.11.2020 14:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Tomislav Radnik
15.11.2020 14:00 Peteranec NK Panonija – NK Mladost (S)


Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori