Četvrtak, 10. listopada 2024.

Vlasnik ilegalnog doma u Legradu lagao o broju korisnika i zaposlenika u ustanovi

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o aktualnom stanju s epidemijom koronavirusa u Podravini i Prigorju.

Tri osobe oporavile su se od od SARS – CoV-2 virusa. Trenutno je 19 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju su tri osobe. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 229 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se nalazi 179 osoba.

Tijekom dana očekuju se nalazi izuzetih uzoraka korisnika i zaposlenika smještenih u objektu s područja općine Legrad u kojem je inspekcija Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provela nadzor te utvrdila kako se u spomenutom objektu nalazi 36 korisnika te četiri zaposlenika, što je jedanaest osoba više u odnosu na dan ranije i podatke koje je vlasnik objekta neistinito prikazao, piše u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Slušaj uživo
zatvori