Subota, 19. listopada 2024.

VIJEĆNICI POTVRDILI Ida Šipek bit će ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica još četiri godine

Dosadašnja ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek dobila je mandat na još četiri godine.

Potvrdili su to danas, u utorak, koprivnički gradski vijećnici. Odluka je donesena jednoglasno.

Podsjetimo, ravnatelja, odnosno ravnateljicu, dječjeg vrtića imenuje i razrješava osnivač na prijedlog upravnog vijeća.

– Zbog skorog isteka mandata ravnateljice Upravno vijeće raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječjeg vrtića Tratinčica. U roku propisanom u natječaju zaprimljena je jedna prijava na natječaj. Na temelju zaprimljene natječajne dokumentacije, izvješća psihologinje o provedenom psihološkom testiranju i usmene prezentacije mandatnog plana kandidatkinje, donijeli smo prijedlog za imenovanjem ravnateljice Dječjeg vrtića Tratinčica, Ide Šipek, na mandat od četiri godine – objašnjavaju u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Tratinčica.

Gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da je imenovanje Šipek prije četiri godine jedna od najboljih odluka. Od tada je Tratinčica dobila novi duh, polet i elan i svakodnevni rad.

– Imali smo putem teških situacija, događale su se neplanske investicije, ali i one planirane. U njenom mandatu podigli smo materijalna prava djelatnicima, bez suradnje i takve ravnateljice ne bismo to mogli napraviti. Pokrenuti su brojni novi programi. Drago mi je da je iskazala interes za novi mandat. Već imamo razgovore i planove za novi mandat. Čekaju nas četiri intenzivne godine – zaključio je Jakšić.

Spomenimo da novi mandat ravnateljice počinje 2. prosinca.

Slušaj uživo
zatvori