Srijeda, 8. svibnja 2024.

VELIKO PRIZNANJE Radio Dravi dodijeljena nagrada za ‘jingle godine’ na Danima HURiN-a

Svečano je bilo na dodjeli godišnjih nagrada HURiN-a.

Tom prilikom nagrađen je jednogodišnji rad i trud radijskih djelatnika u više kategorija, za što su primili prigodne plakete.

U kategoriji “Jingle godine” nagrada je dodijeljena i Radio Dravi odnosno našem Bojanu Horvatu za jingle Tvoj top radio. U istoj kategoriji kreativnih i zanimljivih jinglova nagrađeni su i Petrinjski radio (Penzić koji prati trendove) i Radio Slatina (Internet).

– Ovogodišnji ”Zlatni mikrofon” otišao u ruke Eve Zadro s Trend radija iz Karlovca i to za emisiju ”Gost dana”. ”Srebrni mikrofon” pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a za emisiju “Eko zona”, dok se ”Brončanim mikrofonom” okitila Agneza Szabo s Hrvatskog katoličkog radija za emisiju “Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak”. Za najbolju akciju nagrađeni su Zabavni radio za akciju ”Kontejneri za Čučerje”, Radio Slavonija za akciju ”Prvi dan škole” i Antena Zadar za akciju ”Darivanje prvašića” – poručili su iz Hrvatske udruge radijskih nakladnika.

Dodali su da je u kategorji ”Najbolja internet stranica” također troje nagrađenih – Radio Jaska, Radio Marija i Super radio.

– Osim ovih dodijeljene su i nagrade za dugogodišnji rad u domaćem eteru. Čak dvije radijske postaje, Radio Koprivnica i Petrinjski radio nagrađene su za 75 godina rada i djelovanja u eteru. Radio Ogulin već 55 godina plovi radijskim eterom. Pola stoljeća rada skupilo se i za Obiteljski radio Ivanić, kao i za Radio Samobor. Radio Qurinus, zajedno s Radio Bljeskom, plovi eterom već četvrt stoljeća. Radio Delta, Radio Ragusa, Radio Rab, Radio SVN i Radio Slunj primili su plakete za 15 godina rada. Deset godina rada obilježili su Super Radio i City radio – napominju u HURIN-u.

zatvori