Četvrtak, 10. listopada 2024.

U koprivničkoj bolnici preminula osoba pozitivna na koronavirus, potvrđeno pet novih slučajeva zaraze

Nakon pristiglih nalaza potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi iz opće populacije s koprivničkog, križevačkog i đurđevačkog područja.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 49 slučajeva, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o korisnici 1939. godište iz objekta za starije osobe s područja općine Legrad koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 269 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 148 osoba.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Slušaj uživo
zatvori