Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Trener Slaven Belupa uoči odlaska u Rijeku: Mislim da je ovo najzanimljivija utakmica u ovom kolu

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na Rujevici u sklopu 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige odmjeriti snage s Rijekom.

– Nakon uspješno odrađene Kup utakmice s Rudarom u kojoj smo nastupili momčadski i autoritativno te odradili zadatak kako smo očekivali i podigli samopouzdanje i rejting kluba, okrenuli smo se našoj svakodnevici u HNL-u. Veselimo se gostovanju kod europske Rijeke kojoj čestitamo na ulasku u grupnu fazu Europske lige. Naravno, čestitamo i Dinamu. Obje će momčadi predstavljati reprezentativno hrvatski klupski nogomet u Europi – kazao je trener Slaven Belupa Tomislav Stipić.

Kolektiv će sutra igrati važnu ulogu, dodao je.

– U posljednjem međusobnom susretu s Rijekom slavili smo rezultatom 1:0, ali to nam ne garantira da ćemo sada i na Rujevici automatski biti pobjednici. Bit će to teška utakmica s mnogo tranzicija, duela i trke. Moramo stati jedan uz drugog, kolektivno se braniti i kolektivno napadati te biti plitki. Jednostavno, moramo zadatke odraditi kolektivno te biti mentalno spremni suprotstaviti se Rijeci koja je u euforiji nakon europskog uspjeha.

Stipić ne očekuje da će Rijeka podcijeniti njegovu momčad.

– Ako je netko računao na to da će nas Rijeka podcijeniti taj se vara. Nakon naših gostovanja u Gradskom vrtu, na Poljudu i na Maksimiru gdje smo pokazali dojmljiv pristup i igru te timski duh, domaćin će itekako biti spreman s maksimalnom agresivnošću i željom da nas pobjede. Znaju da smo opasni i znaju da je teško igrati protiv Slaven Belupa. Znamo i mi to. Ne igra se uzalud ova utakmica kao posljednja u programu sedmog kola. Reflektori Rujevice, europska Rijeka, jak Slaven Belupo… Mislim da je ovo najzanimljivija utakmica u ovom kolu.

Utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 19:05.

(NK Slaven Belupo)

zatvori