Petak, 11. listopada 2024.

STOŽER UPOZORAVA Svadbena slavlja trebaju završiti do ponoći

Svadbena slavlja trebaju završiti do ponoći, potvrdio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Naime, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, s obzirom na brojne upite vezane za Odluku o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga koja je stupila na snagu 14. listopada, a kojom je između ostalog definirano i radno vrijeme objekata od šest do 24 sata, uputio je Nacionalnom stožeru dopis u kojem traži pojašnjenje i službeni odgovor odnosi li se definirano radno vrijeme i na objekte u kojima se odvijaju svadbene svečanosti te ostale privatne proslave u društvenim domovima i sličnim privatnim prostorima.

– Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske potvrđuje kako se Odluka odnosi na sve ugostiteljske objekte i na sve pružatelje ugostiteljskih usluga, kao i na organizaciju svadbenih svečanosti. Napominju kako je i u posljednjim preporukama HZJZ-a navedeno da se svadbene svečanosti mogu održavati do 24 sata, odnosno da svadbena slavlja trebaju završiti do ponoći što je ujedno i kraj radnog vremena objekta u kojem je ono organizirano – poručuju iz našeg županijskog stožera.

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije stoga apeliraju na sugrađane da se pridržavaju odredbi spomenute Odluke te da i dalje odgovornim ponašanjem i primjenom svih propisanih epidemioloških mjera, doprinesu u suzbijanju širenja zaraze koronavirusa te na taj način zaštite svoje i zdravlje svojih obitelji.

Slušaj uživo
zatvori