Subota, 27. travnja 2024.

Stanje u županiji: Potvrđeno šest novih slučajeva zaraze, u bolnici se liječi 28 osoba

Nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području Podravine i Prigorja u općoj populaciji potvrđeno je šest novih slučaja bolesti COVID-19.

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, u Podravini i Prigorju trenutno su aktivna 72 slučaja oboljenja. Četiri osobe su se oporavile od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 319 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 169 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

zatvori