Subota, 11. svibnja 2024.

ROĐENDAN KOPRIVNICE Predstava za najmlađe, humanitarna prodaja jabuka, gradonačelnik časti kavom i čajem…

Bliži nam se Dan grada Koprivnice, a rođendan ove godine slavimo u dosad nikad viđenoj situaciji, jer epidemija koronavirusa uzima maha.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž rekla je Dravi.info kako će izgledati ovogodišnja proslava.

– Planiramo održati svečanu sjednicu Gradskog vijeća jer mislimo da treba naše nagrađene zaslužne građane istaknuti zbog svega onog što su učinili i čime su doprinijeli razvoju Koprivnice. Ove godine svečana sjednica bit će doista mala – osim gradonačelnika, župana, vijećnika, nagrađenih i pokojeg dužnosnika, neće biti nitko više – kazala je Ostriž.

Dodala je da ove godine neće biti tradicionalnog sajma udruga, obrtnika i tradicionalnih zanata.

– Imat ćemo samo prikupljanje donacija od podjele jabuka. Ovu humanitarnu akciju smo provodili svake godine do sada u suradnji s obrtom Jara koji donira jabuke. Prodaja jabuka počinje u 8:30 na dva štanda. Sredstva se prikupljaju za jednu obitelj, odnosno samohranu majku s petero djece koja je odabrana u suradnji sa službenicima iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti na poslovima socijalne skrbi – objasnila je Ostriž.

Naglasila je da će i ove godine biti predstavljen Koprivnički godišnjak i to u subotu, ako ne i ranije, kad će gradonačelnik častiti građane kavom i čajem u kafićima na području centra grada.

– Godišnjak ima 124 stranice, u 12.000 primjeraka dolazi u sva kućanstva. Prilika je to da predstavimo sve projekte koje smo odradili unazad godinu dana, ali i da predstavimo sve ono što planiramo ostvariti u idućoj godini – kazala je zamjenica.

Što se tiče najmlađih, i za njih je pripremljen rođendanski program.

– Uspjeli smo s Pučkim otvorenim učilištem dogovoriti besplatnu predstavu Tri praščića braće Grimm. Bit će organizirane dvije izvedbe zbog epidemiološke situacije – jedna 4. studenog u 16:30 i u 18:15 – napomenula je Ostriž.

Spomenula je i tradicionalnu Bijelu noć kada trgovine i uslužni poslovni subjekti rade produženo, odnosno do kasnih večernjih sati.

zatvori