Petak, 26. travnja 2024.

RAZLISTAJ SE Otvoren fotografski natječaj ‘Uhvaćeni u čitanju’

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Fran Galović i ove godine provodi fotografski natječaj pod nazivom “Uhvaćeni u čitanju”, s ciljem poticanja čitanja radi zabave i među odraslim korisnicima.

– Kao i dosad, natječaj će se provoditi u Mjesecu hrvatske knjige. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a održava se pod motom “Razlistaj se!” – rekla je Valentina Mikec, voditeljica Bibliobusne službe.

Dodala je da natječaj traje do 15. studenog, a sudjelovati mogu odrasli korisnici Bibliobusne službe.

– Dvije najbolje fotografije bit će nagrađene, a odabrat će ih djelatnici Bibliobusne službe. Pri odabiru najboljih fotografija ocjenjivat će se kreativnost, originalnost i pogođen moto Mjeseca hrvatske knjige. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u natječaj te da tijekom listanja knjiga kroz medij digitalne fotografije razlistaju svoju kreativnost i pokažu jednu ili više osoba tijekom čitanja. Fotografije, u skladu s motom, mogu pokazivati i prirodni ambijent, načine osvještavanja važnosti očuvanja planeta Zemlje i brige o okolišu ili slično – objasnila je Mikec.

Spomenimo i da se fotografije u digitalnom obliku šalju najkasnije do 15. studenog na e-adresu [email protected] uz naznaku „Uhvaćeni u čitanju“ s podacima: ime i prezime autora fotografije, adresa i broj telefona.

zatvori