Petak, 11. listopada 2024.

Potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju, preminula je jedna osoba

Nakon pristiglih nalaza potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze u Podravini i Prigorju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o osobama iz opće populacije s koprivničkog područja.

– Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 47 slučajeva bolesti COVID-19, pet osoba se oporavilo, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet – poručuju iz stožera.

Dodaju da je od početka pojave koronavirusa na našem području zabilježen ukupno 281 slučaj bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 146 osoba.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja, Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a stupile su na snagu danas, u utorak, 13. listopada.

Slušaj uživo
zatvori