Četvrtak, 10. listopada 2024.

Popis stanovništva iduće će se godine provoditi elektroničkim putem preko sustava e-Građani

Popis stanovništva iduće će se godine u proljeće provoditi elektroničkim putem preko sustava e-Građani.

U prostorijama Županijske uprave danas, u petak održana je prva sjednica Županijskog popisnog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije koju je otvorio i vodio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Povjerenstva.

Članovi su se upoznali s Popisom stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine te posebnostima i metodologijom rada koje je predstavila koordinatorica za Koprivničko-križevačku županiju iz Državnog zavoda za statistiku Biserka Sviben, piše na stranicama županije.

Na sjednici je istaknuto kako se radi o najopsežnijem i najsloženijem statističkom istraživanju s obzirom na brojnost obuhvaćenih jedinica te najbogatiji izvor podataka o stanovništvu zemlje. Predviđeni popis stanovništva će se provesti iduće godine, a novina je da će se u prvoj fazi od 1. do 10. travnja provoditi elektroničkim putem, preko sustava e-Građani, dok će popis stanovništva koji radi Državni zavod za statistiku, u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne samouprave, trajati od 16. travnja do 7. svibnja.

Popis će provesti Državni zavod za statistiku u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u kojima se osnivaju županijska popisna povjerenstva, popisna povjerenstva ispostava te popisni centri za područje grada ili općine.

Današnjem sastanku uz župana su prisustvovali i Marina Horvat, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Koprivničko-križevačke županije, Zdravka Križnjak, samostalna izvršiteljica u Područnoj službi za statistiku Varaždin Državnog zavoda za statistiku te Jelena Unger, pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Državne geodetske uprave.

Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori