Subota, 27. travnja 2024.

Održano 4. Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe u Đelekovcu

Športska udruga slijepih “Podravina“ Koprivničko-križevačke županije u petak je održala 4. Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe koje se održalo u Đelekovcu.

Zbog epidemije koronavirusa ovogodišnje prvenstvo nije održano na državnom nivou već su svoje snage odmjerili kandidati iz Koprivničko-križevačke županije u domaćinstvu Općine Đelekovec na terenu Sportskog ribolovnog kluba Đelekovec, poručili su iz Udruge Slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Zbog zdravstvenih i obiteljskih razloga neki su natjecatelji bili spriječeni nastupiti pa je snage u amaterskoj radiogoniometriji ove godine odmjerilo devetero natjecatelja u kategorijama žene, muški seniori i veterani te generalnom plasmanu.

U ukupnom poretku prvo mjesto zauzela je Vesna Babić koja je odnijela pobjedu i u ženskoj kategoriji. Drugo mjesto u kategoriji žene pripalo je Silvani Rudnički koja je u ukupnom poretku bila treća, dok je Ana Tkalčec u istoj kategoriji zauzela treće mjesto.

U kategoriji muški seniori zlato je osvojio Dejan Cifrek, a u ukupnom poretku bio je drugi.

Srebro kod seniora osvojio je Željko Marinković. U kategoriji muških veterana zlato je pripalo Marijanu Črneli.

Dodajmo kako je prvenstvo otvorila Marina Mihalec, zamjenica načelnice Općine Đelekovec, a cijeli događaj je financiran od strane Općine Đelekovec i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

– Ugodno vrijeme, lijepa priroda i odlična atmosfera obilježili su ovogodišnje prvenstvo na kojem je još jednom pokazano kako slijepe osobe mogu uspješno savladati sve zadatke u amaterskoj radiogoniometriji – zaključili su.

Izvor: Udruga Slijepih kc-kžž
Izvor: Udruga Slijepih kc-kžž
Izvor: Udruga Slijepih kc-kžž
zatvori