Petak, 26. travnja 2024.

Održan sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran

Radni sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran održan je jučer, u četvrtak.

Na sastanku su razmijenjene aktualnosti regija članica te podnesena izvješća o radu u proteklom razdoblju.

S obzirom na to da Savez Alpe Jadran okuplja članice iz Austrije, Mađarske, Hrvatske i Slovenije, radni sastanak održan je putem online platforme.

Na sastanku se raspravljalo o mogućnosti pridruženja novih članica iz drugih regija sukladno prethodno iskazanom interesu, poručili su iz Službe ureda župana.

Naglasili su kako bi pridruživanjem novih članica doprinijelo proširivanju mreže suradnje ne samo regija, već i organizacija civilnog društva u procesu provedbe njihovih projekata.

Koprivničko-križevačka županija, kao osnivač Tematske koordinacijske točke za ruralni razvoj i etničku baštinu, podnijela je izvješće o radu u kojemu je naglasila inovativnost održavanja manifestacija poput nedavno održanih 12. Međunarodnih susreta dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” u čijem programu su putem video snimaka sudjelovali partneri iz Slovenije i Austrije.

Osim toga istaknuli su kako je u tri projekta projekta sufinancirana sredstvima Saveza nisu provedena obzirom na epidemiološke neprilike.

Na sastanku izneseni su planovi rada u nadolazećoj 2021. godini, a raspravljalo je i o zajedničkom projektu svih regija članica.

Istaknuto je kako će se organizirati online konferencije različitih tematika. Fokus konferencija bit će na razmjeni iskustva u području obrazovanja u kojem se  primjenjuju nove prakse održavanja nastave, no također se ističe važnost razgovora o gospodarskom razvoju i međunarodnoj razmijeni.

Dodajmo kako će Koprivničko-križevačka županija i regije članice Saveza nastojati u nadolazećem razdoblju provoditi redovne aktivnosti te poticati organizacije civilnog društva na razvoj projektnih prijedloga i njihovu provedbu, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Zaključeno je kako iz najizazovnijih razdoblja proizlaze najkreativnije i najproduktivnije ideje.

zatvori