Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Nogometaši Slaven Belupa slavili protiv Varaždinaca i uzeli nova tri boda

Nogometaši Slaven Belupa u devetom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali novu pobjedu.

Nakon uvjerljivih 5:1 protiv Istre 1961, večeras je koprivnička momčad bila bolja od Varaždina i slavila rezultatom 1:2. Pogotke za Farmaceute postigli su Krstanović i Bačelić Grgić.

Trener Tomislav Stipić u odnosu na utakmicu s Istrom napravio je tek jednu promjenu u prvom sastavu. Umjesto ozlijeđenog Etoundija od prve je minute u vrhu napada zaigrao Knoll, piše na stranici kluba.

Prvi je na današnjoj utakmici zaprijetio Varaždin. Udarac Delića glavom lagano je obranio Filipović. Koprivnička je momčad iz prve prilike stigla do vodstva i to u 18. minuti. Lulić je centaršutom pronašao Krstanovića koji lijepo gađa drugi kut golmana domaćina za 0:1. Do kraja prvog poluvremena domaćin je prijetio uglavnom iz daljine, a najopasniji je bio udarac Senića.

Kako su izvijestili iz kluba, na samom početku nastavka, u 50. minuti, Bačelić Grgić pobjegao je obrani Varaždina, prevario Zeleniku i mirno poentirao za 0:2. Veliku priliku za treći pogodak koprivnička je momčad imala u 74. minuti kada se Krstanović od centra sam spustio prema golu domaćina, ali je njegov pokušaj iz idealne situacije obranio vratar Varaždina. U 83. minuti domaćin je preko Petkovića smanjio na 1:2.

U idućem će kolu Slavenaši odmjeriti snage s Lokomotivom. Utakmica će se u srijedu od 17 sati igrati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.

23. listopada 2020. – 9. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Varaždin, stadion Varteks

NK Varaždin – NK Slaven Belupo 1:2 (0:1)

NK VARAŽDIN: Zelenika – Memija, Milić (od 76. Grgec), Elezi (od 46. Kolarić), Urata (od 46. Daničić) – Senić, Đurasek – Benko, Delić (od 61. Petković), Drožđek (od 61. Peco) – Obregon. Trener: Samir Toplak.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Lulić, Božić, Soldo, Goda – Glavčić, Bačelić Grgić, Paracki, Mlinar (od 90. van Bruggen), Knoll (od 88. Jeffren) – Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Ante Čuljak (Zagreb), Vedran Đurak (Stupno), Luka Pušić (Zagreb) i Tino Krečak (V. Gorica).

VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Igor Krmar (Zagreb)

Delegat: Tihomir Čalić (Marčana)

Kontrolor: Alojzije Šupraha (Zadar)

Strijelci: 0:1 Krstanović 18′, 0:2 Bačelić Grgić 50′, 1:2 Petković 83′

Žuti karton: Milić 16′, Senić 33′, 90′, Memija 71′ (Varaždin); Bačelić Grgić 37′, Božić 59′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Senić 90′ (Varaždin); (Slaven Belupo)

zatvori