Petak, 26. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Vesela pjesma Slavenaša

Koju to pjesmu pjeva ovo veselo društvo iz Lige za prvaka?

Nogomet bez druženja nema previše smisla. Klopa, cuga, pokoja pjesma… I oni su samo ljudi, a trenuci opuštanja su im rijetki.

Mislimo tu na profesionalne nogometaše koji se moraju podrediti treninzima i utakmicama, i tu nema previše prostora za zabavu.

Ipak, kad se to dogodi u zajedničkom i još k tome domaćem okruženju, onda to zna biti baš prava fešta. Jedna takva našla se i u monografiji Slavena Belupa iz 2007. godine.

U veselom raspoloženju su Dario Brgles, Petar Bošnjak, Pavo Crnac i Ivica Sertić u restoranu Črna gora na rubu Koprivnice nakon domaće pobjede Slavena Belupa protiv Dinama rezultatom 3:1. Bila je to ona čuvena utakmica nakon koje je Dinamo potonuo u ‘Ligu za bedaka’, odigrana je 19. ožujka 2005.

Pod vodstvom trenera Karačića za Slaven su nastupili: Lisjak – Crnac, Karabatić, Bodrušić – P. Bošnjak (od 61. Pejić), Vukojević, Musa, Posavec, Kelemen (od 81. Gal) – Dodik, Karabogdan (od 65. Šomoci).

Za Lončarevićev Dinamo igrali su: Vasilj – Buljat, Sedloski, Mijatović, Čale (od 74. Lučić) – Tomić (od 61. Kardum), Drpić, Mujčin, Pranjić – I. Bošnjak, Ljubojević (od 46. Zahora)
Sudio je Ivan Bebek, zabijali su Musa (22), Karabogdan (24), Dodik (67) i za Dinamo Zahora (83). Službena stranica NK Slaven Belupo navodi da je susret pratilo 4.000 gledatelja.

Jedino ne znamo koju to pjesmu pjeva ovo veselo društvo iz Lige za prvaka… Imate kakvu ideju? 🙂

Koprivnička sportska povijest

zatvori