Petak, 26. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Gradonačelnik Vinko Špičko i koprivnički stadion

U mini-serijalu Oni su pomagali sport stvaranom na prebiranju po arhivi fotografija “naletjeli” smo na gradonačelnika.

Koprivnicu je od 1993. do 1997. godine vodio Vinko Špičko. Zamijenio ga je nogometni zaljubljenik Mladen Godek koji je na poziciji gradonačelnika bio do 1999. godine pa Josip Betlehem do 2000. godine, a od 2000. do 2001. godine mijenjao ga je Dražen Sačer desetljećima vezan uz rukomet doktorskom strukom. Nakon njega je došao Zvonimir Mršić i bio gradonačelnik do 2012. godine, a u njegovo vrijeme stadion je dobio rasvjetu te Vesna Želježnjak do 2016. godine, vezana uz nogomet, predsjednica NK Koprivnice.

Vinko Špičko bio je prvi koprivnički gradonačelnik od osamostaljenja, a izabran je jednoglasno. Vezan je uz sport, igrao je rukomet, a najviše će se pamtiti po tome da je bio inicijator i realizator izgradnje zapadne tribine koprivničkog Gradskog stadiona koja je dovršena 1997. godine. Kapacitet prve, dovršene faze je 3054 sjedećih mjesta, a stadion tada još nije imao natkrivenih mjesta.

Prva prvenstvena utakmica na novom izgledu stadiona igrala se 5. travnja 1997. godine između Slaven Belupa i Slavonije iz Požege.

U proljeće 1997. godine pisao je u najavi tog sportskog događaja u Glasu Podravine kolega Mirko Kvakarić – bit će obilježeno kao najljepši poklon Grada Koprivnice nogometu i njegovom najuglednijem klubu Slaven Belupu koji upravo ove godine bilježi 85. obljetnicu rada i postojanja, iako se nogomet u središtu Koprivničko-križevačke županije i ovom dijelu Hrvatske igra od 1906. godine.

Koprivnička sportska povijest

zatvori