Subota, 11. svibnja 2024.

Ikona Slaven Belupa pojačala redove Tehničara

Mateas Delić ime je za koje možemo reći da spada među legende koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa.

Čovjek s više od 300 nastupa za Farmaceute i pedesetak golova više od deset godina proveo je u Miškininoj ulici kao stanovnik Slavenove svlačionice. Prošao je Slavenov omladinski pogon, kalio se u Koprivnici, imao je izlete u Južnu Koreju, Bugarsku i Italiju, ali na kraju se uvijek vraćao u plavi dres. Krpao je sve žive pozicije, igrao ozlijeđen pod injekcijama, nosio traku i uvijek davao sve od sebe do posljednjeg atoma snage.

Sa Slavenom je prošao sve, od borbe za opstanak gdje je bio strijelac pa do finala kupa i gostovanja na San Mamesu protiv Atletic Bilbaa, gdje je također bio strijelac.

Krajem sezone 2019./2020. istekao mu je ugovor, ali nije kao i obično sjeo s direktorom i potpisao novi.

Prošla su dva mjeseca, a popularni Dela još nije našao angažman. Sada ga je našao, a njegova nova adresa je Cvetkovec, trećeligaš Tehničar. Svlačionicu će djeliti s 13 godina mlađim bratom Ivanom. Tako će Delići biti strah i trepet za vratare na trećeligaškom sjeveru, a momčad Tehničara dobila je vrsnog igrača i još boljeg čovjeka, dok je Slaven, možemo reći, napustila dobra duša svlačionice, što će potvrditi svaki igrač koji je igrao s legendarnim Delom.

zatvori