Petak, 27. rujna 2024.

Grad Koprivnica dobitnik međunarodne nagrade ‘Procura+ Award 2020’ u kategoriji ‘Nabava inovacije godine’

Grad Koprivnica dobitnik je nagrade “Procura+ Award 2020” u kategoriji “Nabava inovacije godine” i to za provedeni postupak javne nabave inovacija u sklopu europskog projekta Prominent MED, Interreg MED i u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom – REA Sjever.

– Grad Koprivnica u finalu se nadmetao s gradom Malmö iz Švedske i kao jedini predstavnik iz Hrvatske dobio ovu vrijednu nagradu i priznanje. Ovom nagradom našli smo se u društvu dosadašnjih dobitnika Ministarstva obrane Kraljevine Nizozemske (2017.), Grada Roterdama (2018.) i Grada Frederiksberga, Danska (2019.) – poručili su iz Grada.

Dodali su da je ovom nagradom prepoznati kvaliteta i postupak nabave inovacije u projektu Prominent MED, na temelju kojeg su ugovoreni radovi za opsežnu transformaciju zgrade objekta Loptica, Dječjeg vrtića Tratinčica.

– Pred ponuditelje su ovim postupkom nabave bili postavljeni visoki ciljevi kojima je Grad htio znatno produžiti vijek trajanja 35 godina stare zgrade vrtića. Ugovoreni izvođač na temelju zahtjeva iz postupka nabave ponudio je i izveo nekoliko efektnih rješenja kojima smo uspjeli za oko 500 eura po kvadratnom metru u potpunosti revitalizirati unutrašnjost vrtića, sanitarne čvorove, dječje sobe i u potpunosti energetski obnoviti objekt. Ovakav pristup još nije bio primijenjen u Hrvatskoj i zato vjerujemo da rezultati ovog projekta mogu poslužiti drugim gradovima kao primjer kako se učinkovito uhvatiti u koštac s obnovom zastarjelih odgojno-obrazovnih objekata – objašnjavaju u Gradu.

Spomenimo da su domaćini i organizatori ovogodišnje konferencije i same dodjele nagrada njemačko Federalno ministarstvo okoliša, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti (BMU), njemačka Agencija za okoliš (UBA) i berlinska Agencija za energetiku (BEA).

Dodajmo i da je nagrada dodijeljena u sklopu današnje online konferencije “Aspekti zaštite okoliša u javnoj nabavi u Europi”.

Slušaj uživo
zatvori