Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Potpisan ugovor o izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester, Prelogović: Ovo je povijesni trenutak

Potpisan je ugovor o gradnji u sklopu projekta “Izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici”.

Ugovor su potpisali Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca, i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika, tvrtke koja će graditi objekt.

Nataša Tetec pojasnila je nekoliko tehničkih detalja.

– Sportska zgrada se sastoji od dva dijela: dvorane i zajedničkih prostorija, a to su ulaz, svlačionice, sanitarni dio i sve ostalo. U dvorani će biti iscrtano pet različitih sportskih terena: glavno košarkaško, rukometno i malonogometo igralište te dva manja košarkaška igrališta za trening i jedno manje igralište za odbojku. Također, tu će biti i sve ono što je potrebno za odvijanje školske i vanškolske nastave – istaknula je Tetec.

Izvor: Grad Koprivnica

Potpisivanju je prisustvovao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Osnovna škola Đuro Ester je posljednja koprivnička osnovna škola koja nema adekvatno riješenu sportsku dvoranu i s ovim današnjim ugovorom i njegovim potpisivanjem konačno tu temu stavljamo na dnevni red i počinjemo ju rješavati. To će biti veliko zadovoljstvo ravnateljici, svim njezinim suradnicima i onima najvažnijima, a to su učenici za sve one godine čekanja – kazao je Jakšić.

Više o konstrukciji dvorane rekao je Mirko Habijanec.

-Imamo oko 1200 kvadrata sportskog terena i oko 200 kvadrata aneksa za spomenutih pet sportskih aktivnosti. To je jedna lučna školjka od slovačkog modela Hupro. Radi se o čeličnim zaobljenim limovima lučnog oblika nosivosti debljine oko dva milimetra s termoizolacijskim panelima od 15 centimetra. S tim su postignuti visoki standardi i jedna brza gradnja – napomenuo je Habijanec.

Predviđeno trajanje projekta je sedam mjeseci, a vrijednost mu je oko 10,5 milijuna kuna.

Na današnje potpisivanje ugovora osvrnula se i Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester.

– Rekla bih da je današnji trenutak povijesni zbog toga što će konačno sva djeca imati priliku biti u dvorani. Osim sportskih aktivnosti, moći će se baviti i ostalim kulturnim događanjima. Planiramo imati priredbe te sve ono za što smo bili zakinuti. To smo čekali još od 1959. godine otkako škola postoji – zaključila je Prelogović

zatvori