Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Osobe s invaliditetom iz sedam županija natjecale se u ribolovu na jezeru u Torčecu

Na jezeru Grabe u Torčecu u subotu je održano natjecanje u ribolovu udicom na plovak “Torčec 2020”.

Riječ je o natjecanju prilagođenom osobama s invaliditetom koje je organizirano u sklopu projekta “Rekreativno, edukativno, informativno – aktivno slobodno vrijeme osoba s invaliditetom”, poručili su iz Udruge Bolje sutra.

Prvo mjesto osvojio je Davor Zobec, drugi je bio Branko Đurkas, dok je treće mjesto osvojio Marin Županović. Dodijeljene su nagrade i za četvrto i peto mjesto, a njih su osvojili Leo Vargović i Božidar Kranjec. Simbolično je nagrađena i jedina natjecateljica, Mirjana Horvat iz Koprivnice, a također je nagrađen i ulov najmanje ribe – tu je nagradu odnio Milan Rakovčan.

Članovi Udruge Bolje sutra ostvarili su vrlo dobre rezultate. Mladen Vrban završio je na sedmom mjestu, Vinko Međimurec bio je 13., Kruno Kukec 16., a Josip Mraz 18.

Natjecanje je bilo pojedinačno, a sudionici su bili iz 10 udruga osoba s invaliditetom iz sedam županija. Natjecao se 31 sudionik, svi osobe s invaliditetom, a ukupno se okupilo oko 65 osoba, pomagača, volontera, predstavnika partnera kao i zaposlenika i članova Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice.

Marija Mraz, predsjednica Udruge Bolje sutra, u ulozi domaćina pozdravila je prisutne te izrazila zadovoljstvo lijepim događajem na jezeru u Torčecu.

– Ponosna sam što se okupilo 10 udruga iz sedam županija, a posebno sam ponosna što je s nama 10 osoba u kolicima. Ribiči su zaista posebni ljudi i bilo ih je jako lijepo gledati danas – rekla je Mraz.

Natjecanju je prisustvovao i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, koji je i dodijelio odličja i nagrade te se prigodno obratio uzvanicima.

Dodajmo kako su partneri Udruge Bolje sutra u ovom projektu Športsko ribolovni klub “Štuka” Torčec koji je ustupio prostorije ribičkog doma i potrebnu opremu za organizaciju natjecanja i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije.

Spomenimo da su na natjecanju sudjelovali članovi Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije, Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod “Loco-Moto”, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Udruge osoba s invaliditetom Virovitica, Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec te pojedinci Davor Zebec i Davor Sertić iz Zagrebačke županije.

 

 

zatvori