Subota, 12. listopada 2024.

FOTO Održane dvije radionice za djecu u sklopu 27. Galovićeve jeseni i Mjeseca hrvatske knjige

Književni susreti za djecu održani su u četvrtak i petak u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” u Koprivnici.

Susreti su održani u sklopu 27. Galovićeve jeseni i Mjeseca hrvatske knjige.

Naglasak na održanim radionicama bio je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti, poručili su iz knjižnice.

Jelena Pervan gostovala je u četvrtak s radionicom “Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom”.

Pervan je autorica slikovnica za djecu i voditeljica kreativnih radionica “Kuća od priča”.

– Tijekom susreta punog smijeha i interakcije, djeca su se pobliže upoznala s likovima njenih najpopularniji priča Mrljekom i Prljekom, bakterijama koje vole sve što je prljavo i neuredno. Tijekom druženja predstavila im je najnoviju slikovnicu “Mrljek i Prljek na zbrčkanom prespavancu” u kojoj se po prvi puta susrećemo s novim članom obitelji ovih bakterija – Prljekovom bakom Zmazankom – poručili su iz knjižnice te dodali kako je priča dio zbirke slikovnica o higijeni koja potiče djecu na promišljanje o važnosti brige o sebi, svojem tijelu i higijenskim navikama.

Druga radionica pod nazivom „U ritmu slasne stihobasne“ održala se u petak, a okupila je djecu mlađe dobi i njihove roditelje.

Gošća ove radionice bila je Dijana Merey Sarajlija, književnica, profesorica fonetike i francuskog jezika, zaposlena kao fonetska ritmičarka – rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

Voditeljica radionice u  interakciji s korisnicima predstavila je seriju slikovnica pod zajedničkim nazivom „Što mravi znaju o ljubavi“.

U radionici je kroz zajedničku dramatizaciju, puno rime, zabave i smijeha predstavljena stihobasna o konju koji je imao neugodan vonj.

 

Slušaj uživo
zatvori