Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Odana počast Davidu Piskoru, hrvatskom branitelju iz Novigrada Podravskog

Izaslanstvo UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije i ogranka Grada Koprivnice, jučer, u srijedu, je kod spomen obilježja i mjesta pogibije odalo počast prvoj izravnoj žrtvi neprijateljske agresije u Koprivnici, hrvatskom branitelju iz Novigrada Podravskog, gardisti Davidu Piskoru.

Na jučerašnji dan prije 29 godina, 7. listopada 1991. godine u 15:52, prilikom neprijateljske odmazde zbog gubitka i raketiranja vojarne od srpskih zrakoplova, odnosno Jugoslavenske narodne armije David Piskor je smrtno stradao, dok su dva pripadnika ZNG-a Milan Tot i Željko Vuljak ranjena.

U to vrijeme u samoj vojarni bilo je nekoliko stotina pripadnika 117. br, a razlog da nije bilo i više žrtava je taj da su koprivnički protuzrakoplovci iz tek ustrojenog 61. lad PZO i pripadnici brigade iz osobnog naoružanja, svojim djelovanjem prisilili neprijateljske zrakoplove na povlačenje nakon prvog izbacivanja smrtonosnog tereta na naše branitelje, piše na Facebook stranici UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije.

David Piskor sahranjen je na mjesnom groblju u Novigradu Podravskom, a Općina Novigrad Podravski u samom centru mjesta podigla je spomen obilježje posvećeno Davidu. Također, u sjećanje na njega svake godine Općina Novigrad Podravski organizira nogometni turnir “Hrvatski vitez David Piskor” kao i Memorijalni turnir branitelja “David Piskor”.

zatvori