Četvrtak, 10. listopada 2024.

FOTO Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce ukazali na važnost kontrole šećera u krvi

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce promovirali su rad “Kluba dijabetičara Slatko srce” i ukazalo na važnost kontroliranja šećera u krvi.

Aktivnost kluba provedena je u subotu u sklopu manifestacije Podravski motivi u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, poručili su iz Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Članovi kluba, odnosno djeca i mladi oboljeli od dijabetesa i njihovi roditelji, okupili su se ispred Gradske tržnice u Koprivnici kako bi zainteresiranim sugrađanima izmjerili razinu šećera u krvi i promovirali rad kluba.

Time su ukazali na važnost kontroliranja šećera u krvi jer mnogi nisu ni svjesni da postoji mogućnost obolijevanja od dijabetesa koji, ako se ne liječi, donosi ozbiljne zdravstvene probleme.

Velik broj sugrađana bio je zainteresiran za mjerenje šećera u krvi, njih 200-tinjak. Nekima je čak i savjetovano da se obrate svom obiteljskom liječniku jer im je razina šećera u krvi bila preniska ili previsoka, a oboje je znak za uzbunu i ukazuje na mogućnost da osoba boluje od dijabetesa.

Rad i promociju “Kluba dijabetičara Slatko srce” došli su podržati i Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, njegove  zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika. Svima njima članovi Kluba izmjerili su razinu šećera u krvi.

Dodajmo kako je Klub dijabetičara Slatko srce započeo s djelovanjem u kolovozu 2020. godine s ciljem informiranja oboljelih o novostima u liječenju dijabetesa, pravilnoj prehrani, važnosti redovitih sportskih aktivnosti u reguliranju razine šećera u krvi te kako bi se širu zajednicu upoznalo s problemima s kojima se susreću oboljeli od dijabetesa.

 

Slušaj uživo
zatvori