Petak, 26. travnja 2024.

Berba medalja koprivničkih strijelaca na Prvenstvu Hrvatske u Solinu, Gašparić i Jambreuš državni prvaci

Odlične rezultate ostvarili su natjecatelji Streljačkog športskog kluba Podravka na Prvenstvu Hrvatske u gađanju ISSF zračnim oružjem za kadete na streljani u Solinu.

Ovim natjecanjem, uspješno je završena natjecateljska sezona 2019./2020., piše u priopćenju Streljačkog športskog kluba Podravka.

Foto: Renato Kovačić

Gregor Gašparić nastupio je u disciplini ISSF zračnog pištolja u kojoj je osvojio naslov državnog prvaka u kategoriji mlađih kadeta. Osim toga, Gašparić je osvojio i plasman u gađanju najboljih osam kadeta Hrvatske.

Nakon uzbudljivog finala najboljih osam hrvatskih kadeta, Gašparić je osvojenoj zlatnoj medalji u konkurenciji mlađih juniora pridodao i srebrnu medalju u konkurenciji kadeta.

 

 

Foto: Renato Kovačić

U disciplini ISSF zračne puške nastupio je Luka Jambreuš koji je odličnim nastupom u osnovnom meču otpucao 206,3 kruga time postavivši novi državni rekord. Ovim rezultatom Jambreuš je treću godinu za redom rušio vlastiti državni rekord iz prethodne godine.

U finalnom gađanju najboljih osam kadeta u disciplini ISSF zračne puške Jambreuš nije dozvolio iznenađenja i od prvog do posljednjeg diabola povećavao je svoju prednost pred konkurentima da bi konačnim rezultatom postavio novi državni rekord finalnih gađanja i osvojio naslov kadetskog prvaka države.

– Osvajanjem još jednog naslova državnog kadetskog prvaka i postavljanjem dva nova državna rekorda Jambreuš je na najbolji mogući način završio svoje nastupe u sezoni 2019./2020. – poručili su iz kluba.

Kadetska ekipa Podravke u sastavu Dinka Blažeka, Dominika Trtanja i Luke Jambreuša osvojila je ekipno drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Dinko Blažek plasirao se na 39. mjesto u konkurenciji kadeta.

Domnik Trtanj ostvario je plasman na deseto mjesto u konkurenciji mlađih kadeta te plasman na 30. mjesto u konkurenciji kadeta.

Foto: Renato Kovačić
Foto: Renato Kovačić

 

zatvori