Srijeda, 15. svibnja 2024.

Završen košarkaški turnir na Rabu čiji je organizator Ženski košarkaški klub Drnje

Ženski košarkaški klub DHPG Drnje već je nekoliko godina organizator međunarodnog kampa za košarkašice i košarkaše na otoku Rabu u mjestu Rab.

Ove godine nije bio međunarodnog karaktera zbog otkazivanja ekipe ŽKK Tešanj iz Bosne i Hercegovine zbog, već poznate epidemiološke situacije. Kao i inače, suorganizator kampa bio je domaći KK Rab, poručili su iz kluba.

Kamperice i kamperi koji nisu s otoka Raba, bili su smješteni u dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu, s uključenom kompletnom prehranom, organiziranim izletima, posjetima, kao i sa školom plivanja, što znači da su se neplivači kućama vratili kao plivači.

Treninzi su se održavali dva puta dnevno pod trenerskom palicom Martine Kraljić, Željka Golubića i Dražena Cesara. Na kampu je sudjelovalo između 40 i 52 košarkaša i košarkašica od 2005. do 2013. godišta iz Legrada, Drnja, Đelekovca, Ždale, Ogulina, Zagreba, Zadra i Raba.

Posljednji dan, sukladno naputcima, nisu se igrale utakmice, već su održane raznovrsne igre, pojedinačna i natjecanja u paru na distanci.

Kamperice i kamperi, kao i treneri za uspomenu na ovaj sportski događaj dobili su po dvije majice, priznanja, medalje i druge poklone.

Predsjednik drnjanskog kluba Željko Golubić i domaćeg kluba Žarko Matuš najavili su kako će sljedeći kamp iduće godine biti na daleko višoj razini, ali i s mogućnošću organizacije seminara za trenere mlađih dobnih kategorija.

Igre, natjecanja, plasmani od prvog do četvrtog mjesta:

Brzina vođenja lopte: Lucy Španjol KK Rab, Mihaela Dražić ŽKK Zadar, Erika Premec ŽKK DHPG i Filip Beg KK Rab.
Slalom s kružnim vođenjima: Erika Premec ŽKK DHPG, Lucy Španjol KK Rab, Ivan Pavao Lakić ŽKK DHPG i Miaela Dražić ŽKK Zadar.
Slalom s pogađanjima koša: Mihaela Dražić ŽKK Zadar, Hana Lovrić ŽKK DHPG, Erika Premec ŽKK DHPG i Tonči Španjol Šimunelić.
Polaganje s dvije promjene 5x + šut s osam pozicija kamperi: Ante Puljar Matić KK Rab, Kanai Džabo Vučići Zgb, Damjan Kaštelan KK Rab i Borna Dumenčić.
Polaganje s dvije promjene 5x + šut s osam pozicija kamperice: Petra Kadija ŽKK DHPG, Sarah Galović Bakota KK Rab, Ana Makaus KK Rab, Kristina Kadija ŽKK DHPG.
Najbolji kamper: Matija Kraljić Ogulin.
Najbolja kamperica: Kristina Kadija ŽKK DHPG.
Najperspektivniji kamper: Ivan Pavao Lakić ŽKK DHPG
Najnapredniji kamper: Filip Beg KK RAB (2011.)
Najmlađi kamper: Stipe Peranić (2013.)
Najmlađa kamperica: Ariana Blagdan (2013) KK Rab.

zatvori