Petak, 24. svibnja 2024.

VIDEO Obrtnik Miran Osuško iz Koprivnice dobitnik prestižne državne nagrade ‘Maslačak znanja’

Miran Osuško iz Koprivnice, vlasnik obrta za obradu metala MWP obrada dobitnik je prestižne državne nagrade “Maslačak znanja”.

Nagradu dodjeljuje Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za postignuti uspjeh na području cjeloživotnog obrazovanja, piše u priopćenju Obrtničkog učilišta POUKA koje ga je i kandidiralo za nagradu.

Kako su izvijestili iz Obrtničkog učilišta POUKA, Osuško je mladi obrtnik koji je primjer drugima kako se kroz cjeloživotno učenje mogu steći nova znanja i vještine i tako ući u svijet poduzetništva i uspješno poslovati.

U Obrtničkom učilištu POUKA završio je programe osposobljavanja za zanimanje elektrozavarivač, operater CNC tokarilicom i CNC glodalicom, lakirer metala i program usavršavanja za obavljanje poslova montera solarno toplovodnih sustava. U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije položio je majstorski ispit za zanimanje strojobravar i ispit o stručnoj osposobljenosti za zanimanje vulkanizer.

Nagrada “Maslačak znanja” dodijeljena je na 8. Međunarodnom andragoškom simpoziju u Vodicama gdje je prikazan promotivni video o Osuškovoj životnoj priči.

zatvori