Srijeda, 9. listopada 2024.

Šinterice i Unikatni mačori organiziraju veliki humanitarni buvljak za mačke koje imaju na skrbi

Volonterke i volonteri Udruge Šinterice dobra srca i Inicijative Unikatni mačori u subotu organiziraju humanitarni buvljak.

– Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada svake godine, a posvećen je pravima životinja s posebnim naglaskom na odnos čovjeka i životinja. Napuštenim životinjama nedostaje hrana, sigurnost, zaklon, skrb, ali i ljubav. Njihov odnos s čovjekom, onaj odnos za kojim žude, oduzet im je preko noći ili ga nikada nisu spoznali. Upravo zato se trudimo nadoknaditi im svaki otrgnuti komadić, ukloniti svaki osjećaj straha, izliječiti bol i pokloniti ljubav – poručili su organizatori.

Dodali su da su stoga njihove napuštene mace i ove godine odlučili darovati i to cijepljenjem, liječenjem, hranom, toplinom.

– Kako bismo ostvarili naš naum, trebamo vašu pomoć. Organiziramo buvljak na kojem će biti pregršt odjeće, obuće, igračaka, knjiga, sitnica za kuću, časopisa, figurica i sve to za minimalne donacije. Svjesni smo da će vam da razgledate cijeli buvljak biti potrebno nekoliko sati, a da vaši mališani nisu uvijek raspoloženi za shopping. Zato smo pripremili edukativnu igru za djecu. Vi birate nove krpice, oni se igraju, mačke klopaju – istaknuli su organizatori i napomenuli da će sve prikupljene donacije iskoristiti za potrebe mačaka koje imaju na skrbi.

Dodajmo da se buvljak održava od devet do 17 sati na Trgu mladosti 18 u Koprivnici (prostor nekadašnjeg Nautilusa).

Spomenimo i da je događaj organiziran u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite od infekcije koronavirusom koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj.

Slušaj uživo
zatvori