Petak, 26. travnja 2024.

Sestre Šaško osvojile četiri bronce na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever

Odlične rezultate postigli su natjecatelji Atletskog kluba Koprivnica ovog vikenda u Čakovcu.

Tamo je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever za starije kategorije, ujedno i prvo kolo iste u jesenskom dijelu. Na natjecanju je nastupilo 13 koprivničkih atletičara koji su se kući vratili s čak pet osvojenih medalja.

Najuspješnija je bila mlađa juniorka Tena Šaško s dvije bronce i to u kategorijama 300 metara prepone i skoku u vis.

Kod kadetkinja, Tenina sestra Tea Šaško osvojila je broncu na 100 metara. Anja Slavinić zauzela je osmo mjesto na 100 metara. Štafeta kadetkinja 100-200-300-400 u sastavu Jana Salajec, Josipa Mikulec, Tea Šaško i Anja Slavinić osvojila je treće mjesto.

Kadet Gabrijel Vedriš nastupio je u utrci na 1000 metara te osvojio osmo mjesto.

Kod mlađih kadeta, Jakov Jurić osvojio je srebro u bacanju vortexa, dok je skoku u dalj zona bio šesti. Ivan Bebek bio je četvrti na utrci na 200 metara, dok je na utrci na 60 metara zauzeo sedmu poziciju.

Lukas Petrić je na 60 metara bio peti, dok je na utrci na 200 metara zauzeo šesto mjesto. Ivana Cenko je osvojila peto mjesto u skoku u vis.

Martina Forjan osvojila je deseto mjesto u bacanju kugle od 3 kilograma. Dodajmo kako su na natjecanju nastupile Melani Vrbnjak i Tara Rušak.

Koprivnički atletičari već u subotu nastavljaju s natjecanjima i to na ekipnom prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje.

zatvori