Nakon pristiglih nalaza na području Podravine i Prigorja potvrđena su četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i đurđevačkog područja.

Četiri osoba su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe,  a u ovom trenutku  na području županije broj aktivnih slučajeva iznosi 42. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 192 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 122 osobe – objašnjavaju u stožeru.

Članovi stožera podsjećaju da se od sutra primjenjuju nove preporuke mjera za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije, kojima će se radi zaštite zdravlja osigurati veća kontrola kretanja korisnika socijalnih usluga izvan ustanove ili doma i veća kontrola posjeta korisnicima.

>> Od ponedjeljka na snazi strože mjere u domovima za starije osobe u Podravini i Prigorju

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.