Petak, 10. svibnja 2024.

Poznat je program obilježavanja 29. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja

Svečana 29. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja obilježit će se u srijedu, 30. rujna.

Program počinje u 9:30 Svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Župi svetog Nikole biskupa, piše na stranicama Grada.

Polaganje vijenaca i prigodno obraćanje kod “Križa života” na prostoru bivše Vojarne “Ban Krsto Frankopan” na Trgu dr. Žarka Dolinara predviđeno je za 10:30.

Polaganje vijenaca i prigodno obraćanje kod “Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata” na Florijanskom trgu održat će se u 11:30.

Kako su izvijestili iz Grada, za sve koji žele sudjelovati u prigodnom programu kod “Križa života”, organiziran je autobusni prijevoz. Autobus će po završetku mise biti kod sportske dvorane “Branimir” u Školskoj ulici. Prvi polazak predviđen je oko 10 sati, a drugi prema dogovoru, ako će biti potrebe. Planirano vrijeme odlaska do Florijanskog trga nakon završetka ceremonije je oko 11 sati s parkirališta ispred Kampusa, odnosno bivše vojarne.

Pozivaju se svi branitelji bivše Općine Koprivnica koji su bili pripadnici koprivničkih ratnih postrojbi te svi ostali građani da se priključe svečanom obilježavanju.

zatvori