Srijeda, 8. svibnja 2024.

Postavljen informacijski stup u Novigradu Podravskom

Na podiju ispred crkve u Novigradu Podravskom postavljen je informacijski stup, odnosno info kiosk s dva ekrana.

– Oba ekrana odmah su puštena u probni rad s probnim sadržajem kojeg ćemo u narednim tjednima dorađivati. U rad su puštene i dvije ugrađene sigurnosne kamere i to po jedna iznad svakog ekrana – poručili su iz Općine Novigrad Podravski.

Dodali su da je u nastojanju da se “oživi” neaktivna, a centralna, važna i neizbježna točka u selu, osmišljen koncept prikaza na ekranima. Na ekranu okrenutom prema mostu prikazivat će se zadani sadržaj i to uglavnom panoramske fotografije, fotografije nastupa naših KUD-ova, i one s vinogradarskih, braniteljskih, vatrogasnih ili sportskih manifestacija i događanja. S druge strane, na ekranu od strane zgrade prodavaonice PPK moći će se dodirom otvarati i pregledavati razni sadržaji koji se uglavnom nalaze na mrežnim stranicama Općine.

– Zahvaljujem svima koji su pomogli u postavi ove vrlo kvalitetne, a uz to i teške „mašine“: našem komunalnom Zdravku Vuljaku, majstoru Bosu koji nam je posudio profesionalni alat za bušenje, općinskom susjedu Miroslavu Mikiju Posavcu koji je dao svoj alat i majstorske ruke i bez kojeg postolje ne bi bilo učvršćeno za kamenu i betonsku podlogu, preciznom rukovatelju građevinskim strojem kombinirkom Marijanu Bagariću bez kojeg totem ne bi bio prenesen s dovozne platforme i “kao rukom” postavljen na postolje. Zahvaljujem i mladom Novigracu inženjeru Lovnički Sandru koji je osmislio softver, a i nadalje će ga dopunjavati i postavljati dodatne sadržaje – istaknuo je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

zatvori