Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Koprivničanci odlični na 9. triatlon Aquacity ligi, Neven Radotović prvi u dvije kategorije

Revijalnim štafetnim triatlonom danas je završila deveta sezona triatlon Aquacity lige koja se i ovoga ljeta održavala na prostoru SRC-a Aquacity u Varaždinu.

Da su TK Marathon 95 iz Varaždina odlični organizatori, ali i domaćini pokazuje činjenica da su na četiri održana kola imali prosjek od 55 takmičara po kolu te 17 štafeta odnosno 34 natjecatelja u zadnjem revijalnom kolu, što je dobra brojka s obzirom na cjelokupnu situaciju u kojoj se nalazimo.

Natjecalo se u supersprint triatlonu koji se sastoji od disciplina od 375 m plivanja, 14 km bicikliranja i 2,5 km trčanja, sprint triatlonu u duljini 750 m plivanja, 21 km bicikliranja i 5 km trčanja i aquatlonu koji je rezerviran za najmlađe natjecatelje, a obuhvaća 70 m plivanja i 700 m trčanja.

Veseli i činjenica da liga nije samo lokalnog karaktera s obzirom da su ove godine nastupili i triatlonci iz Varaždina, Petrinje, Siska, Zagreba, Gornje Stubice, Koprivnice i drugih mjesta, a mnogima je ovo bio prvi susret s triatlonskom disciplinom.

Što se tiče Koprivničanaca ukupnu pobjedu u sprint triatlonu odnio je Neven Radotović, član TK Swibir koji je i stari novi pobjednik jer je i lani bio ukupno najbolji. Neven je također osvojio i prvo mjesto u kategoriji veterana 1.

Kod žena u sprint triatlonu drugo mjesto ukupno je osvojila Dijana Radotović, također članica TK Swibir, dok je prvo mjesto zauzela u kategoriji vetaranki 1.

Ustupila Dijana Radotović.

U supersprintu Albert Rušak iz Atletskog kluba Koprivnica osvojio je 4. mjesto u ukupnom poretku, a u kategoriji juniora bio je drugi.

U revijalnom štafetnom triatlonu koji je održan danas i nije ulazio u bodovanje za ukupni poredak u ligi, Koprivnica je imala dva para koji su se penjali na postolje. Drugo mjesto osvojio je par Dijana i Neven Radotović, a treće mjesto pripalo je mladom perspektivnom paru Dori Kovačić i Albertu Rušak. Oni su u paru savladavali dionicu sprint triatlona koja je bila podijeljena na četiri segmenta, a svaki natjecatelj dionicu od 200 m plivanja, 5 km bicikliranja i 1,25 km trčanja je morao savladati dva puta.

– Triatlon liga Aquacity iz godine u godinu okuplja sve više rekreativaca koji žele isprobati triatlon, ali i ostale aktivne sportaše što iz triatlonskih, atletskih i biciklističkih klubova koji su se već ranijih godina “zarazili” dobrom atmosferom, sportskim duhom i adrenalinom koji vlada na natjecanjima te se zbog toga svake godine ponovno vraćaju po svoju dozu – poručila je Dijana Radotović.

zatvori