Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

KONAČNO FINALE Prvi Kup za Tehnika-Koprivnicu ili Ferdinandovac?

Nakon stalnog odgađanja došao je i taj dan – srijeda, 30. rujna, 18 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš pod svjetlima reflektora.

Sučelit će se dvije momčadi koje su po prvi puta u svojim povijestima izborile finale Županijskog nogometnog kupa. S jedne strane mlada i poletna Tehnika-Koprivnica, s druge strane uigrana i iskusna momčad Ferdinandovca. Momčadi iz istog ranga, reklo bi se, protivnici po mjeri.

Mala prednost ekipi Tehnika-Koprivnice bit će što se igra na stadionu, u njihovom poznatom okruženju. Ferdinandovčani su pak za vikend odigrali povijesnu utakmicu s Dinamom. Tehnika-Koprivnica od ove sezone dosta pojačana sada izgleda kao ozbiljna ekipa koju je dobro posložio trener Tomo Čiković. Zasad su još neporaženi u prvenstvu Četvrte lige što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. S druge strane, trener Mladen Karan vrlo dobro zna snagu svoje momčadi te će prema tome pokušati složiti pobjedničku taktiku. Mali hendikep za Građevinare je neigranje veznjaka Filipa Busije zbog ozljede, no kako poručuju iz njihovog tabora, zamjene imaju. Kod Ferdinandovca su pak upitni veznjak Ivan Peršić i Bošnjak. Osovina momčadi Peršić-Kožar-Carek-Karan uz dodatno iskustvo Begovića nada je Ferdinanda da mogu uzeti trofej.

Kratku izjavu pred utakmicu dao nam je Domagoj Hlevnjak iz redova Tehnika-Koprivnice.

– Respektiramo protivnika koji je jako kvalitetan, što su pokazali i protiv Dinama, ali svoje šanse vidimo u agresivnosti i ustrajnosti. Očekivanja su da dignemo pehar koji svi priželjkujemo, ali znamo svi da će biti jako naporno i mala pogreška može to promijeniti tako da moramo biti maksimalno koncentrirani i fokusirani na utakmicu. Nedostaje nam Filip Busija koji je ozlijeđen, ali imamo kvalitetnu zamjenu tako da se to neće previše primijetiti. Pozivam sve navijače da nas podrže i da napravimo povijesni uspjeh za naš klub – zaključio je Hlevnjak.

zatvori