Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Projekt simpatičnog akronima KUPID okuplja 18 udruga, a u tri mjeseca proveli su više od 20 aktivnosti

Već neko vrijeme u koprivničkom Domu mladih provodi se niz aktivnosti u sklopu projekta Koprivničke Udruge Ponovo Imaju DOM, simpatičnog akronima KUPID.

Voditelj projekta i tajnik Udruge Kopriva Alen Kerovec rekao je Dravi.info da je projekt financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je revitalizaciji Doma mladih u Koprivnici i to kroz partnerstvo Udruge Kopriva, Grada Koprivnice i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica te suradnju s većim brojem gradskih udruga.

– U dogovoru s Gradom na dvije godine dobili smo na korištenje Dom mladih kojeg ćemo programski revitalizirati, ali i adaptirati kroz neke manje adaptacijske zahvate – opremit ćemo prostor, namjestiti jedan zajednički coworking prostor – kazao je Kerovec.

Dodao je da provode i razne programe, a okupili su 18 udruga koje trenutno sudjeluju u provedbi projekta, svaka sa svojim aktivnostima.

– Udruga Kopriva je nositelj. Mi smo tu da koordiniramo aktivnosti, omogućimo normalne uvjete za rad i za provedbu njihovih radionica, ali imamo i set svojih radionica – napomenuo je Kerovec.

Kazao je kako je jako puno toga dosad održano.

– Proveli smo više od 20 aktivnosti u zadnja tri mjeseca. Jako smo zadovoljni odazivom. Projekt smo koncipirali tako da ima 30 programskih područja. Kroz dvije godine provest ćemo 200-tinjak aktivnosti. Provodimo 12 programa, dva smo već završili – objasnio je Kerovec.

Bila je tu Zelena čistka kojom je s divljeg deponija u Reki izvučeno pet tona smeća, bile su tu večeri kratkog nezavisnog filma, večer eko dokumentarnih filmova, vježbanje na otvorenom, predavanje o pčelarstvu, zdravoj prehrani. U subotu je na rasporedu bilo predavanje o vrtlarenju u skladu s prirodom, a pred nama je i niz drugih aktivnosti.

Izvor: KUPID (facebook)

– Ludens teatar koji je također partner na projektu, 17. rujna počinje s ciklusom dramskih radionica. Zajedničkim snagama kroz osam mjeseci osmislit će jednu predstavu i njena izvedba bit će zapravo lijep zaključak provedbe prve godine projekta. Nastavljamo i s drugim ciklusom radionica filmskog stvaranja koje vodi Koprivničanka Karla Lulić. Prvi ciklus odrađen je u kolovozu, tako da u drugom ciklusu sudjeluju isti polaznici, ne može se naknadno prijavljivati. Ona ima kvalitetnu grupu od 12 jako motiviranih ljudi – objasnio je.

Sve dosadašnje aktivnosti tijekom ljeta održane su u atriju Doma mladih, no Kerovec napominje da će dolaskom jeseni i hladnijeg vremena biti prisiljeni preseliti unutra.

– Svako lijepo vrijeme iskoristit ćemo za boravak na otvorenom. Vidjet ćemo kakve će biti epidemiološke mjere i ograničenja. Vidjet ćemo što nam nosi jesen. Nažalost, ako bude potrebno, morat ćemo ograničiti broj posjeta nekim radionicama. No, mi u Udruzi Kopriva uvijek gledamo na sunčanu stranu ulice pa se nadamo da će sve to biti u redu – zaključio je Kerovec.

Spomenimo i da je projekt prijavljen na natječaj “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, Vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna, a bit će financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna.

 

zatvori