Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo uvjerljivo svladao Rudar i plasirao se u 1/8 finala Kupa

Nogometaši Slaven Belupa u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa uvjerljivo su slavili protiv Rudara u Murskom Središću, pišu službene stranice kluba.

Pobjedom 0:9 Slavenaši su se plasirali u 1/8 finala u kojoj će snage odmjeriti s GOŠK-om u Dubrovniku. Strijelci za koprivničku momčad bili su dva puta Etoundi te po jednom Knoll, Mlinar, Krstanović, Boakye i Iličić.

U odnosu na remi u Maksimiru u prošloj prvenstvenoj utakmici, trener Tomislav Stipić napravio je tri promjene. Umjesto Solde u obrani je zaigrao Prce, umjesto Mlinara u veznom je redu od prve minute krenuo Jeffren, a u vrhu napada od početka je krenuo Knoll umjesto Krstanovića.

Koprivnička je momčad bila puno bolji protivnik u prvih 45 minuta te je na odmor otišla s dva pogotka prednosti. Nakon pokušaja Gode i Jeffrena iz daljine u prvih 15 minuta susreta i Knolla glavom u 21., najbolju priliku prije vodstva imao je Etoundi koji je iz idealne situacije loptu glavom poslao iznad gola nakon jednog kornera. Nije mu dugo trebalo da se iskupi za promašaj. Goda ga je u 35. minuti pronašao centaršutom, a koprivnički je napadač ovog puta bio precizan i lijepo glavom loptu pospremio u mrežu za 0:1. Samo minutu kasnije koprivnička je momčad povećala prednost. Knoll je izašao jedan na jedan s domaćim golmanom i mirno realizirao svoju priliku. Rudar je do kraja poluvremena imao priliku smanjiti vodstvo preko Skolibera, ali je Filipović otklonio opasnost.

Na samom početku drugog poluvremena koprivnička je momčad nakon lijepe akcije došla do novog gola. Ponovno je Goda lijepo pronašao Etoundija koji zabija u 53. za 0:3. Tri minute kasnije Mlinar je poentirao za 0:4. U strijelce se u 68. minuti upisao i Krstanović koji je bio precizan za 0:5. Deset minuta prije kraja utakmice Boakye je zabio za 0:6, u 86. Iličić za 0:7, u 89. ponovno Boakye za 0:8, a u 90. je Iličić svojim drugim golom postavio konačnih 0:9.


Mursko Središće, Šuderka – 29. rujna 2020.

1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

NK Rudar – NK Slaven Belupo 0:9 (0:2)

RUDAR: Rajf – Damir, Šardi, Mesarić, Zadravec A. – Zadravec M., Evald – Patafta, Šoltić D., Skoliber – Šoltić M. Klupa: Kovač,Radek, Vurušić, Zrna. Trener: Dražen Škvorc.

SLAVEN BELUPO: Filipović – van Bruggen, Paracki, Prce – Bogojević, Glavčić (od 65. Boakye), Bačelić Grgić (od 46. Brković), Jeffren (od 46. Mlinar), Goda- Knoll (od 63. Iličić), Etoundi (od 60. Krstanović). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Nenad Vargović (Virovitica), Nikola Kečkiš (Virovitica), Goran Loparac (Sladojevci), Ivan Slunjski (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Etoundi 35′, 0:2 Knoll 36′, 0:3 Etoundi 53′, 0:4 Mlinar 56′, 0:5 Krstanović 68′, 0:6 Boakye 80′, 0:7 Iličić 86′, 0:8 Boakye 88′, Iličić 90′

Žuti karton: Patafta 24′, Šardi 55′ (Rudar); (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Rudar); (Slaven Belupo)

zatvori