Petak, 26. travnja 2024.

FOTO ‘Leteći vragec’ Boris Vadla treći u Hrvatskoj: Nisam se stigao pripremati kao inače, ali zadovoljan sam rezultatom

“Leteći vragec” iz Malog otoka Boris Vadla na svom BMW-u S 1000 RR u najjačoj klasi 1000 SST stigao je do odličnog trećeg mjesta u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske za 2020. godinu.

Posljednjom osmom utrkom ove sezone u Požegi završilo je otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama za ovu godinu.

Vadla je cijelo prvenstvo Hrvatske počeo voziti 2018. godine, a tada je također završio trećeplasirani u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske. Podsjetimo, protekle godine nije se natjecao jer je u prvoj utrci pao s motora i slomio ključnu kost te je cijelu sezonu pauzirao.

Ove je godine odvozio cijelu sezonu prvenstva Hrvatske i to na Grobniku četiri utrke, u Požegi isto četiri utrke i jedna utrka bila je u Križevcima.

– Bilo je trećih osvojenih mjesta i visokih bodova tako da sam u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske završio treći. Kako je bila epidemija koronavirusa, mislili smo da se ne bude ništa vozilo tako da se nisam stigao ni pripremati kao inače. Bio sam dva puta na Grobniku i jednom na stazi u Marofu gdje sam trenirao. Sve je na kraju još dobro završilo i iznimno sam zadovoljan rezultatom – ističe “Leteći vragec”.

Prvenstvo je završilo pa se čeka sljedeća sezona. U toj pauzi se, kako kaže Boris, pripremaju motori i čeka se kalendar natjecanja. Planirane su utrke na Grobniku, u Požegi, Križevcima i najvjerojatnije u Slavonskom Brodu. Sezona bi trebala početi krajem travnja iduće godine, ako bude sve išlo prema planu.

– Cilj je odvoziti cijelo prvenstvo Hrvatske i biti još bolji, barem viceprvak. No, nikada se ne zna što se može dogoditi od padova i ozljeda – zaključuje motociklist.

zatvori