Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta
Mlada Solinjanka Ana Buljan nova je igračica Rukometnog kluba Podravka vegeta, a s rukometom je počela od sedme godine, pišu službene stranice kluba.

Rođena je 19. siječnja 2002. godine te je s koprivničkim klubom potpisala stipendijski ugovor na četiri godine.

U Rukometni klub Podravka Vegeta došla je iz ŽRK Split 2010 u kojem je provela posljednje dvije sezone. Do tada je igrala u ŽRK Vranjic.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

– Starije sestre su trenirale pa sam i ja krenula s njima, onako bez veze. Na kraju sam jedino ja ostala u rukometu, dok one studiraju. Vanjska sam igračica, srednja i lijeva, a specijalnost mi je obrana. Veseli me što nam je trener Zlatko Saračević, veliko rukometno ime. Raduje me što ću raditi s njim i njegovim stručnim stožerom. Trebalo mi je samo nekoliko dana ovdje da uvidim kako se tu radi na puno višoj razini, kako je ovo najbolji hrvatski ženski rukometni klub – rekla je Buljan.

Iako mlada, Ana je dosad osvajala trofeje. Posebno pamti pet naslova kadetskih prvakinja države sa svojim bivšim klubovima. Isto tako, pet je puta proglašena najboljom igračicom Završnice PH za djevojčice 2002 i mlađe, a s kadetskom je reprezentacijom nastupila na EHF Euru 2019 godine. Za reprezentaciju je zabila 30 pogodaka. U istom ritmu planira nastaviti i u našem klubu, s brojem 15 na leđima. Slobodno vrijeme, kad ga ima, provodi odmarajući se i pripremajući za nadolazeće treninge i utakmice s RK Podravka Vegetom.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

– Snašla sam se u Koprivnici, zadovoljna sam, super je. Cure su sjajne, pomažu mi na svakom koraku, prava smo ekipa. Ima nas mladih, ima nas iskusnih, možemo do velikih pobjeda. Raduje me što sam dio najbolje ekipe u državi, mislim da od novih suigračica mogu puno naučiti – istaknula je.

Usporedno s rukometom Ana će se potruditi i na fakultetu. Naime, upisala je smjer Poslovanje i menadžment na koprivničkom Sveučilištu Sjever, nakon što je završila jezičnu gimnaziju. Što se tiče pak slatkih grijehova, njen je pizza koje se sada mora odreći na neko vrijeme.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta