Petak, 26. travnja 2024.

Tuča veličine lješnjaka pogodila šire područje Kalnika, Kešer prozvao župana: Ovaj užas se mogao ublažiti

Tuča veličine lješnjaka pogodila je u četvrtak u večernjim satima šire područje Općine Kalnik. Padala je nekoliko minuta, a na poljoprivrednim površinama napravila je štetu koja će se tek morati zbrojiti.

Osim na poljoprivrednim površinama, druge štete, koliko doznajemo, nije bilo.

Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik poslao je priopćenje u kojem navodi kako je tuča na Kalniku uništila sve usjeve i vinograde te je prozvao župana Darka Korena da se nije oglasio na apele da pokrene protugradnu obranu.

Ustupio Mladen Kešer.

– U proračunu županije ima osigurava sredstva za protugradnu obranu, no njemu je lakše ‘dilati’ s osiguravajućim kućama. Tražim od Darka Korena da ozbiljno razmisli o svom statusu župana i da prekine tu agoniju i teror svojim nepromišljenim odlukama nečinjenja koje provodi nad Prigorcima i Podravcima, a osobito nad poljoprivrednim proizvođačima. Pitam se zašto svi šute i to prešutno odobravaju, ovaj užas se mogao barem ublažiti. Sada kad je berba poljoprivrednih plodova završila pozivam Korena da shvati da je štetan za Podravinu i Prigorje kao i ova elementarna nepogoda – piše u priopćenju.

Darko Koren. Snimio Marko Posavec.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren na Kešerove prozivke kratko je odgovorio:

– Sadržaj teksta i razina pismenosti sama po sebi dovoljno govore o autoru priopćenja, koji je uz sve svoje probleme očito i loše spavao, tako da to zaista nema potrebe komentirati – rekao je župan.

Foto: Mladen Kešer
Foto: Mladen Kešer
Foto: Mladen Kešer
Foto: Mladen Kešer
zatvori