Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Tri nesreće na koprivničkom području, u jednoj vozač udario biciklistkinju

Tri prometne nesreće dogodile su se u petak na koprivničkom području, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Na raskrižju Ulice Miroslava Krleže i Ulice Ivana Sabolića oko 9:40 64-godišnja vozačica Opela koprivničkih registarskih oznaka oduzela je prednost prolaska Renaultu koprivničkih registarskih oznaka. Njime je u smjeru Ulice Miklinovec upravljala 55-godišnjakinja. Automobili su se sudarili, a prekršajni postupak bit će pokrenut protiv 64-godišnjakinje.

Druga prometna nesreća dogodila se u Ulici Antuna Nemčića oko 10:10. 44-godišnji vozač upravljao je BMW-om varaždinskih registarskih oznaka krećući se kolnim ulazom s namjerom uključivanja na cestu.

Dolaskom do nogostupa nije propustio 63-godišnju vozačicu bicikla koja se nepropisno kretala nogostupom u smjeru Florijanskog trga. Prednjim dijelom vozila udario je u bočnu stranu bicikla te je biciklistica pala na kolnik i zadobila lake tjelesne ozljede. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Malo kasnije istog dana, oko 16:35 u Sokolovcu 26-godišnji vozač upravljao je BMW-om koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Velike Mučne. Dolaskom do raskrižja s Bilogorskom ulicom zbog nedovoljnog razmaka između vozila prednjom stranom automobila udario je u stražnju stranu BMW-a koprivničkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 69-godišnji vozač, a koji je usporavao brzinu kretanja svog vozila radi nastale prometne situacije ispred sebe.

Od siline udarca BMW je udario u stražnju stranu teretnog vozila VW čakovečke registarske oznake. Njime je upravljao 22-godišnji vozač koji je u tom trenutku skretao u desno u smjeru Bilogorske ulice. Protiv 26-godišnjaka koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori