Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Tomislav Stipić uoči Gorice: Želimo biti ozbiljna momčad koja ne prima golove, kad to napravimo bit ćemo spremni za iskorak

Nogometaši Slaven Belupa u drugom će kolu Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek–Apaš ugostiti Goricu, pišu službene stranice kluba.

Utakmica će se s početkom u 17:55 igrati bez prisustva gledatelja, a najavio ju je trener Tomislav Stipić.

– Trenutno se nalazimo u fazi stvaranja jedne ozbiljne momčadi. Taj period obuhvaća prvih sedam, osam prvenstvenih utakmica i u njemu ćemo naći na mnoga iskušenja. Jako je važno da ostanemo ponizni, čvrsti i stabilni, da se iz dobre organizacije branimo i napadamo. Moramo tu organizaciju sačuvati i u transformacijama sa i bez lopte. Želimo biti stabilna i ozbiljna momčad koja ne prima golove, a kada to napravimo onda ćemo biti spremni za iskorak – rekao je Stipić.

Gorica je u prvom kolu rezultatom 1:5 uvjerljivo svladala Varaždin.

– Gorica je jedna jako ozbiljna momčad. U ovoj sezoni im je cilj Europa i to su pokazali već u prvom kolu u Varaždinu. Čeka nas tvrda ekipa puna agresivnosti tako da očekujem težak i zagonetan susret. Imaju i fizičku jakost i individualnost, a na kraju krajeva i pravi su tim. Moramo biti oprezni i na gornjoj granici naših mogućnosti – objasnio je.

Pred nama je drugo od 36 prvenstvenih kola.

– Moramo imati dobar plan kojeg ćemo se držati svih 90 minuta. Igramo kod kuće i zbog toga se veselimo. Želimo ići iz utakmice u utakmicu, iz minute u minutu i biti fokusirani isključivo na naš zadatak i sebe, a ne obazirati se na druge. Ovo prvenstvo će biti maraton sa svim mogućim izazovima na koje mi želimo odgovoriti, a ne jedan sprint nakon kojeg sve može popucati. Veselimo se sutrašnjoj utakmici protiv jedne od najboljih momčadi u ligi – zaključio je trener.

zatvori